Home

HOMEPAGE

Terug

Advokaattaart

gemakkelijk
Ingredienten: 10 theelepeltjes rum of Tia-Maria (naar smaak), Sterke koffie maken ( 4 koppen), 2 pakken lange vingers, halve liter slagroom, 4 pakjes vanillesuiker ( van 5 gram), chocoladevlokken , 10 eetlepels goede advokaat. Benodigdheden: Springvorm 26 - 30 cm Bakpapier
00:20:00
De springvorm bekleden met het bakpapier. Sterke koffie maken (4 koppen ) Dit over gieten in een platte schaal, de rum eronder roeren (eventjes proeven met een lange vinger of het goed is naar smaak, anders moet er nog een lepeltje rum erbij doen). Slagroom kloppen met de vanillesuiker en daarna de advokaat eronder roeren. Doop de lange vingers heel eventjes in de koffierum. Bedek dan de gehele bodem van de springvorm met de lange vingers. Daar bovenop komt een laagje slagroom met advokaat. Daarna weer een laagje lange vingers gedompeld in de koffierum en bedekken met de rest van de slagroomadvokaat en glad strijken. Strooi rijkelijk de chocoladevlokken over de slagroomadvokaat en zet dan de taart in het vriesgedeelte van de koelkast De volgende dag uit de koelkast halen, eventjes laten staan en uit de vorm halen. Handig om hem direct al op een vlaschotel te schuiven. TIP : Snijd hem direct in punten, maar zet hem wel weer terug in het vriesgedeelte van de koelkast. Wil je hem gaan serveren, zeker 3 uur van tevoren uit de koelkast halen om te ontdooien. Zou er eventueel nog iets over zijn, geen probleem. Je kunt hem weer terugzetten in het vriesgedeelte van de koelkast. Houdbaarheid is circa 2 weken. Smakelijk
Margot
 
2012-04-16 13:43:25

Terug