BAK-RECEPTEN


HOMEPAGE

 

Dranken

Bak recepten

Koude recepten

Warme recepten

 



Appeltaart

Ingrediënten:

1 pakje roomboter, 500 gram meel, 3 vanille-suiker, 1 pakje bakpoeder, 1 ei, 280 gram suiker, 6 grote appels naar eigen keuze.

 

Bereiding:

Roomboter smelten, droge bestanddelen onder elkaar roeren, daarna het ei en de gesmolte boter erbij doen en roeren tot je kruimels hebt. 2/3derde in een springvorm en aandrukken, daarna de stukjes of geraspte appel in de springvorm doen,
daarna de rest van de kruimels erover heen strooien.
bakken in voorverwarmde oven op 195 graden { 50 minuten}




Kwartaart

Ingrediënten

250 gram franse kwark, 3 vanille suiker,
1 ei, 3 eiwitten, 85 gran suiker, 6 blaadjes witte gelantine, fruit naar keuze op siroop,3 pakjes slagroom, 2 pakjes lange vingers.

Bereiding:

de lange vingers dompelen in melk en op de bodem in een springvorm leggen.
kwark, ei, helft suiker en vanille suiker mengen in een kom, slagroom stijf kloppen, 6 blaadjes gelantine laten weken in lauw water. het sap van het fruit warmen en de gelantine hierin oplossen, dit mengen met de kwark. daarna de de geklopte slagroom erbij doen. 3 eiwitten stijf kloppen en eronder roeren. Je kan het fruit eronder roeren of er bovenop leggen als versiering.



Biscuit bodem

 

Ingrediënten:

4 eieren
250gram basterdsuiker
2 pakjes vanille suiker
125 gram boter
1 pakje bakpoeder
250 gram meel

Bereiding:

Eieren samen met de boter goed mixen
Suiker, vanillesuiker, bakpoeder en het meel onder elkaar roeren,
en aan de eieren en boter toevoegen
Het mengsel verdelen over twee biscuitvormen en afbakken in de oven .
220 graden voorverwarmen en bakken op 20 minuten op 175 graden.



Nonnenvotten

Ingrediënten:

500 gram Meel
20 gram verse gist of 10 gram gedroogde gist
50 gram Lauwwarm water om de verse gist in op te lossen
200 gram roomboter, 4 eieren
Iets zout, 50 gram suiker
1 zakje vanille suiker

 

Bereiding:

Dit alles onder elkaar roeren  en laten rijzen ( 30 minuten )
Na het rijzen bolletjes maken van ongeveer 50 gram , daarna uitrollen en een strik maken.
Deze weer laten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn
Afbakken in half reuzel en half zonnebloemolie




Nonnevotten 2

Ingrediënten:

500 gram Meel, ¼ liter melk
35 gram gist of 17,5 gram droge gist, 85 gram boter, 1 ei
65 gram witte basterdsuiker
2 pakjes vanille suiker
½ theelepel zout

Bereiding:

Dit alles onder elkaar roeren  en laten rijzen ( 30 minuten )
Na het rijzen bolletjes maken van ongeveer 50 gram , daarna uitrollen en een strik maken.
Deze weer laten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn
Afbakken in half reuzel en half zonnebloemolie



Peperkoek met anijs

Ingrediënten:

500 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
2 kopjes lauwwarm water
1 theelepel anijszaadjes
6 theelepels koekkruiden
1 eetlepel honing
1 pak zelfrijzend bakmeel

 


Bereiding:

De ingrdiënten onder elkaar roeren en in een ingevette langwerpige bakblik doen.
170 graden  75 minuten




Notentaart

Ingrediënten:

8 eieren
300 gram basterdsuiker ( wit)
400 gram gem. bruine hazelnoten
Chocoglazuur

Bereiding:

Eieren scheiden
Dooiers mengen met suiker tot het lichtgeel is
Gemalen hazelnoten erdoor roeren in één richting
Eiwit opkloppen tot stijve massa en mengen met de notenmix in één richting
180-200 graden bakken ( 1 uur )




Recept voor vaste wafels

Ingrediënten:

1,3 kg meel
500 gram boter ( gesmolten )
5 ons suiker
4 eieren
3 vanillesuiker
6 glaasjes cognac

bereiding:

Het geheel goed doorkneden en afdekken met een vochtige doek.
Dag erna bolletjes draaien en bakken.


Recept voor lossen wafels

ingediënten

1 kg meel
2,5 pakje bakpoeder
500 gram suiker
5 pakjes vanillesuiker
Theelepel zout
2 ¼ pakje roomboter
½ liter melk

Bereiding:

Het natte gedeelte en het droge  bijelkaar , daarna samen goed doorroeren
Bakken in het wafelijzer.



Peperkoek

Ingediënten:

1 pond bruine basterdsuiker
2eetlepels koekkruiden
2 eetlepels honing
2 eieren
2 kopjes water

 

Bereiding:

Dit alles onder elkaar roeren en een pak zelfrijzend bakmeel erdoor mengen
In de oven : 1 uur op 170 graden.



Advocaattaart

Ingrediënten:

10 theelepeltjes rum of Tia-Maria (naar smaak)
Sterke koffie maken ( 4 koppen)
± 2 pakken lange vingers
½ liter halfvolle slagroom
4 pakjes vanillesuiker ( van 5 gram)
chocoladevlokken
10 eetlepels goede advokaat

Benodigdheden
Springvorm 26 - 30 cm
Bakpapier

 

Bereiding:

De springvorm bekleden met het bakpapier.
Koffie maken
Dit over gieten in een platte schaal, de rum eronder roeren
(eventjes proeven met een lange vinger of het goed is
naar smaak, anders moet er nog een lepeltje rum erbij doen).
Slagroom kloppen met de vanillesuiker en daarna de
advokaat eronder roeren.
Doop de lange vingers heel eventjes in de koffierum.
Bedek dan de gehele bodem van de springvorm met de lange vingers.
Daar bovenop komt een laagje slagroom met advokaat.
Daarna weer een laagje lange vingers gedompeld
in de koffierum en bedekken met de rest van de
slagroomadvokaat en glad strijken.
Strooi rijkelijk de chocoladevlokken over de slagroomadvokaat en zet dan de taart in het vriesgedeelte van de koelkast
De volgende dag uit de koelkast halen, eventjes laten staan en uit de vorm halen.
Handig om hem direct al op een vlaschotel te schuiven.
TIP : Snijd hem direct in punten, maar zet hem wel weer terug in het vriesgedeelte van de koelkast.
Wil je hem gaan serveren, zeker 3 uur van tevoren uit de koelkast halen om te ontdooien.
Zou er eventueel nog iets over zijn, geen probleem.
Je kunt hem weer terugzetten in het vriesgedeelte van de koelkast.
Houdbaarheid is circa 2½ weken.

 

Pecan Pie

Ingrediënten:

250 gram patent tarwebloem,
100 gram poedersuiker,
250 gram boter,
4 bakjes pecannoten,
150 gram keukensiroop,
75 gram lichtbruine basterdsuiker
75 ml slagroom ( 125 ml ).

X keukenmachine of mixer
X bakblik 20-30 cm,
X ovenschaaltje doorsnee 20 cm

Bereiding:

1. Verwarm de oven op 180 graden. Mix de bloem, poedersuiker, boter
en 1/2 th. zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg.
Kneed dit met de hand verder tot een bal.
Bekleed het bakblik ermee en zet 20 min. in de oven.
Doe de noten in het ovenschaaltje en bak 10 min. in de oven.

2. verhit ondertussen de siroop, basterdsuiker en slgroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken.

3. neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taarbodem.
Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 min. in de oven.
Voor het serveren helemaal laten afkoelen.



Wortel-notenkoek

Ingrediënten:                  

4 eieren  ( 1 )
200 ml plantaardige olie ( 3 )
350 gr witte basterdsuiker ( 1 )
250 gr cakemeel ( 2 )
75 gr walnoten ( 4)
75 gr blanke rozijnen (4 )
150 gr geraspte wortelen ( 4 )
2 eetl. Koekkruiden ( 2 )

Topping/vulling             1 zakje vanillesuiker
250 gr mascarpone
75 gr poedersuiker
50 gr walnoten

   

Bereiding:      

De eieren (1) met de basterdsuiker (1) mixen tot een glad beslag.
Na het mixen het cakemeel (2) en de koekkruiden (2) toevoegen daarna de plantaardig olie (3).
Als het beslag klaar is meng je de walnoten (4),rozijnen (4), en de geraspte wortelen er met een spatel doorheen.
Men neemt een springvorm ( 24 cm doorsnede) en vult deze met het beslag.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Bakken op 175 graden
Baktijd  80 minuten.
Na de baktijd de koek laten afkoelen ,daarna de koek middendoor snijden  en vullen met de helft van de vulling/topping.
De andere helft smeer je op de bovenkant van de koek met
daaroverheen de walnoten.